Wczytuję dane...
Model: 9788381517942
Kod producenta: 9788381517942
Realizacja zamówienia: 24 godzin
Sprzedanych produktów: 0
EAN: 9788381517942
Wysyłka od: 11.50 PLN
Producent: wydawnictwo rm
Dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna. Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy... Matka Natura dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wyczuć jej rytm. Sezonowość to klucz do prawidłowo zbilansowanej diety. Warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy lokalnych wytwórców. Dzięki tej książce dowiesz się, jak tego dokonać. Znajdziesz tu informacje o: – korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej, – makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina, – źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów, – składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia oraz przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem produktów sezonowych. Ewa Sypnik-Pogorzelska i Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska to dyplomowane dietetyczki z powołaniem i założycielki Poradni Dietetycznej Dietosfera. Autorki licznych książek i artykułów. Występowały w programach poradnikowych i lifestylowych dla telewizji Kuchnia+, Polsat i TVN.

KUCHNIA

  • Autor: 

    Opracowanie zbiorowe

  • Data premiery: 

    2023-10-16

  • Ilość stron: 

    192

  • ISBN: 

    9788381517942

  • Rodzaj oprawy: 

    miękka

  • Rok wydania: 

    2023

  • Wydawca: 

    WYDAWNICTWO RM

  • Wymiary: 

    235 x 165

Polecamy