Wczytuję dane...
Model: 9788381518512
Kod producenta: 9788381518512
Realizacja zamówienia: 24 godzin
Sprzedanych produktów: 0
EAN: 9788381518512
Wysyłka od: 11.50 PLN
Producent: wydawnictwo rm
Kiszonki – leczą, odżywiają, smakują Wraz z modą na zdrowie przyszła moda na kiszonki. I nie powinno to dziwić, ponieważ mają one wiele zalet. Po pierwsze, są bardzo zdrowe – to bogactwo witamin (zwłaszcza C, A i E), składników mineralnych i probiotyków, które korzystnie działają na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. Po drugie, kiszonki stanowią doskonały sposób konserwowania żywności – naturalny, pozbawiony dodatków chemicznych i zachowujący wartości odżywcze produktu. Po trzecie, do przygotowania kiszonek nie trzeba wyjątkowych zdolności kulinarnych ani wyszukanych sprzętów. I po czwarte, to idealny sposób na… zamknięcie lata w słoiku. W książce znajdziesz 80 wyjątkowych przepisów na kiszone warzywa i owoce oraz propozycje ich wykorzystania. Autorki sięgają po tradycyjne warzywa do kiszenia, jak ogórki, kapusta, papryka i buraki, ale eksperymentują też z cebulą, cukinią, dynią, fasolką szparagową, kalafiorem, marchwią, pomidorami, rzodkiewką, białą rzodkwią i selerem korzeniowym. Kiszą jabłka, śliwki i cytryny. Dzielą się radami i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania kiszonek. Opisują także ich nieocenione zalety zdrowotne. Zdrowe i smaczne kiszonki na cztery pory roku

KUCHNIA

  • Autor: 

    Sypnik-Pogorzelska E., Jarzynka-Jendrzejewska M.

  • Data premiery: 

    2024-06-03

  • Data premiery rynkowej: 

    2024-06-05

  • ISBN: 

    9788381518512

  • Rodzaj oprawy: 

    miękka

  • Rok wydania: 

    2024

  • Wydawca: 

    WYDAWNICTWO RM

  • Wymiary: 

    235 x 162

Polecamy