Wczytuję dane...
Model: 9788383820057
Kod producenta: 9788383820057
Realizacja zamówienia: 24 godzin
Sprzedanych produktów: 0
EAN: 9788383820057
Wysyłka od: 11.50 PLN
Producent: czarna owca
Łatwe do przygotowania, pyszne i w 100% roślinne chińskie przepisy na sosy, pierożki, makarony, desery i wiele innych dań. Książka oferuje różnorodne przepisy inspirowane dzieciństwem Yang Liu oraz bogatą historią kuchni roślinnej w Chinach. Znajdziesz w niej wegańskie wersje klasycznych dań, takich jak Kung pao z boczniakami mikołajkowymi, makaron zha jiang czy herbata mleczna z Hongkongu. Każdy przepis zawiera praktyczne wskazówki, które pomogą ci opanować tradycyjne techniki gotowania, zgłębić różnorodny świat tofu oraz odpowiednio sezonować wok. Wegańska kuchnia chińska to wspaniała refleksja na temat związku jedzenia z pamięcią, miejscem, rodziną oraz jego wpływu na kulturę. Autorki książki Yang Liu i Katharina Pinczolits stworzyły popularnego bloga kulinarnego @littlericenodle.

KUCHNIA

  • Autor: 

    Liu Yang

  • Data premiery: 

    2024-11-27

  • Ilość stron: 

    224

  • ISBN: 

    9788383820057

  • Rodzaj oprawy: 

    twarda

  • Rok wydania: 

    2024

  • Tłumacz: 

    Paweł Zatorski

  • Tytuł oryginalny: 

    Vegan Chinese Food

  • Wydawca: 

    CZARNA OWCA

  • Wymiary: 

    250 x 190

Polecamy