Wczytuję dane...
Model: 9788383174624
Kod producenta: 9788383174624
Realizacja zamówienia: 24 godzin
Sprzedanych produktów: 0
EAN: 9788383174624
Wysyłka od: 15.00 PLN
Producent: pascal
Rzym i Watykan Pascal Lajt Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu! Z czego słynie rzymska kuchnia? Skąd płynie woda zasilająca słynną fontannę di Trevi? Które święto obchodzi się w Rzymie najhuczniej? Czy warto odwiedzić Ogrody Watykańskie? Podczas podróży z Pascalem odkryjesz fascynujące zaułki Wiecznego Miasta! Wbrew temu, co myślą niektórzy – Rzym to nie leniwa atmosfera włoskich miasteczek prowincji. Rzym to stolica kraju i siedziba rządu, Watykan, tysiące świątyń i muzeów, getto i starożytne budowle. Rzym to pędzące skutery, trąbiące auta, syreny karetek – hałas, chaos, strajki i wieczny pęd. Jednocześnie Rzym to wyjątkowe muzeum pod otwartym niebem, gdzie zachwycające place, kościoły, pałace i fontanny tworzą scenografię codziennego życia, gdzie włoska la dolce vita to espresso o każdej porze, aperitivo po pracy i kolacja wśród bliskich. Barbara Kamińska autorka bloga Planet Rome Sezon na karczochy Wśród warzyw sezonowych bez wątpienia króluje karczoch. Na rzymskich stołach pojawia się w okresie od Bożego Narodzenia do Wielkanocy. Właściwie przyrządzony sprawi, że nigdy nie zapomni się jego smaku i zawsze będzie się miało na niego ochotę. Warto go skosztować w wersji po żydowsku – smażonego ( carciofo alla giudia ) – i po rzymsku – gotowanego ( carciofo alla romana ).

PODRÓŻE

  • Autor: 

    Kamińska Barbara

  • Data premiery: 

    2025-03-26

  • Ilość stron: 

    160

  • ISBN: 

    9788383174624

  • Rodzaj oprawy: 

    miękka ze skrzydełkami

  • Rok wydania: 

    2025

  • Wydawca: 

    PASCAL

  • Wymiary: 

    190 x 115