Wczytuję dane...
Model: 9788383174914
Kod producenta: 9788383174914
Realizacja zamówienia: 24 godzin
Sprzedanych produktów: 0
EAN: 9788383174914
Wysyłka od: 15.00 PLN
Producent: pascal
Dlaczego w Japonii owce są na diecie szparagowej, a łososie jedzą skórki z winogron? Tomasz Cegielski, wieloletni mieszkaniec Tokio, zabiera nas w podróż pełną smaków i zapachów! Odkrywa przed nami tajniki japońskiej gastronomii, pokazuje zarówno tanie knajpki z ramenem, jak i ekskluzywne restauracje z tradycyjnym sushi. Spaceruje wąskimi alejkami pełnymi szyldów, lampionów i miejsc, gdzie stołują się okoliczni mieszkańcy. Wpada do yakiniku-ya , gdzie można samodzielnie przygotować na grillu japońską wołowinę wagyu oraz inne specjały. A to tylko początek! Z tej książki dowiesz się m.in: ·Czy wołowina Kobe to rzeczywiście najlepsze czerwone mięso w Japonii? ·Co, gdzie i jak zamówić oraz ile to kosztuje? ·Która potrawa jest bardziej śmiercionośna od fugu? ·Czym się różni tempura od furai ? ·Czy najlepsze sushi znajdziemy w najdroższych restauracjach? ·Co zjeść w Tokio, Osace czy Sapporo?