szparagi - pomidor - brukselka - bakłażan - papryka - pietruszka - cebula fasolka szparagowa - ogórek Sezonowe warzywo to kolejna porcja przepisów na dania, których głównymi bohaterami są jarzyny. Upiecz cytrynowe szparagi, ugotuj najlepszą pomidorówkę, zamarynuj cebulę. Usmaż pietruszkowe placki i sprawdź, jak smakuje brukselka z kozim twarożkiem. Prosto, oryginalnie, obłędnie smacznie. 100 przepisów na potrawy bezmięsne - wersje wegańskie i bez glutenu Dość gardzenia warzywami, bezlitosnego wyciągania ich na brzeg talerza, wyławiania z zupy. Grillowane dymki, spaghetti z ogórkiem, wędzone brownie z bakłażanem i ciasto pietruszkowe Dominiki Wójciak przekonają nawet roślinosceptyków do zakupów w najbliższym warzywniaku. Basia Starecka, autorka bloga Nakarmiona Starecka, zastępczyni redaktor naczelnej KUKBUK-a Gotowanie nie musi być pracochłonne ani skomplikowane. Zwłaszcza gdy do dyspozycji masz świeże warzywa. Dominika wie, jak przyrządzić jarzyny, by nabrały wdzięku i zaciekawiły podniebienie. Grillowana fasolka szparagowa z kopytkami, słodka marchewka zestawiona z egzotycznymi wodorostami, chłodnik z małosolnych ogórków z awokado - to zaledwie kilka prostych pomysłów, które aż się proszą, żeby je wypróbować. Małgosia Minta, dziennikarka, autorka książek kulinarnych i bloga Minta Eats
KUCHNIA
-
Autor:
Wójciak Dominika
-
Data premiery:
2017-03-18
-
Data premiery rynkowej:
2017-03-16
-
Ilość stron:
258
-
ISBN:
9788376429632
-
Rodzaj oprawy:
twarda
-
Rok wydania:
2017
-
Wydawca:
PASCAL
-
Wymiary:
265 x 205
Polecamy
Kuchnia PRL-u w Chicago. Czesław radzi, jak smacznie gotować i robić pyszne szynki, kiełbasy oraz salcesony.
40,76
PLN
Cena rynkowa: 56.00 PLN
Pokaż się z dobrej kuchni. Dania z grilla
6,07
PLN
Cena rynkowa: 8.99 PLN
C.k. kuchnia
52,95
PLN
Cena rynkowa: 59.90 PLN
Kucharz wielkopolski (dodruk 2021)
50,23
PLN
Cena rynkowa: 69.00 PLN