Wczytuję dane...
Model: 9788365602305
Kod producenta: 9788365602305
Realizacja zamówienia: 24 godzin
Sprzedanych produktów: 0
EAN: 9788365602305
Wysyłka od: 15.00 PLN
Maria Śleżańska - publicystka, autorka książek kucharskich pisanych w końcu XIX i na początku XX wieku, m.in.: Kucharz wielkopolski. 600 praktycznych przepisów kucharskich z własnego doświadczenia, jako to: przepisy smacznych a tanich potraw, smażenia konfitur, przysmaków i ciast, przyrządzania lodów, kremów, galaret, deserów, konserwów i wędlin, oraz sekreta gospodarskie etc. etc. zebrał Maryan, Wyd. 3. Poznań, nakł. i druk. J. Leitgebra (1881)[1]. Kucharz wielkopolski. 1635 praktycznych przepisów smacznych, tanich i wystawnych obiadów, pieczenia ciast, smażenia konfitur, przyrządzania lodów, soków, galaret, likierów, wódek oraz różne sekreta domowe i spiżarniane niezbędne dla każdej praktycznej i skrzętnej gospodyni (1932) Kucharz polski (1932) Warszawa, Księgarnia J. Przeworskiego oraz reprint w 2002 w wyd. Kurpisz Co dziś na obiad (1935) Umiem gotować (kucharz polski). Zawiera przeszło 1500 przepisów tanich i wystawnych obiadów oraz praktyczne sposoby pieczenia ciast, smażenia konfitur, przyrządzania lodów, soków, galaret i wszelkich napojów, specjalny dział wiadomości domowych i spiżarniczych z ilustracjami i kolorowymi tablicami (1936) Wydawnictwo J. Przeworskiego

KUCHNIA

  • Autor: 

    Śleżańska Maria

  • Data premiery: 

    2017-12-12

  • Data premiery rynkowej: 

    2021-03-03

  • Ilość stron: 

    300

  • ISBN: 

    9788365602305

  • Rodzaj oprawy: 

    twarda

  • Rok wydania: 

    2017

  • Wydawca: 

    GRAF_IKA

  • Wymiary: 

    230 x 135