Wczytuję dane...
Model: 30867466
Kod producenta: Tomasz Cegielski
Realizacja zamówienia: 24 godzin
Sprzedanych produktów: 0
EAN: 9788383174914
Wysyłka od: 15.00 PLN
Producent: pascal

Dlaczego w Japonii owce są na diecie szparagowej, a łososie jedzą skórki z winogron?

Tomasz Cegielski, wieloletni mieszkaniec Tokio, zabiera nas w podróż pełną smaków i zapachów! Odkrywa przed nami tajniki japońskiej gastronomii, pokazuje zarówno tanie knajpki z rāmenem, jak i ekskluzywne restauracje z tradycyjnym sushi. Spaceruje wąskimi alejkami pełnymi szyldów, lampionów i miejsc, gdzie stołują się okoliczni mieszkańcy. Wpada do yakiniku-ya, gdzie można samodzielnie przygotować na grillu japońską wołowinę wagyū oraz inne specjały. A to tylko początek!

Z tej książki dowiesz się m.in:

·Czy wołowina Kōbe to rzeczywiście najlepsze czerwone mięso w Japonii?

·Co, gdzie i jak zamówić oraz ile to kosztuje?

·Która potrawa jest bardziej śmiercionośna od fugu?

·Czym się różni tempura od furai?

·Czy najlepsze sushi znajdziemy w najdroższych restauracjach?

·Co zjeść w Tokio, Osace czy Sapporo?


Autor: Tomasz Cegielski
Data premiery: 2025-06-04
Strony: 352
Rodzaj: Książki
Okładka: Miękka ze skrzydełkami
Format: 215x158x0
Zalecany przedział wiekowy: +