X
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.publicat
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Egzotyczne oleje, które cudownie leczą raka, jagody pożerające tkankę tłuszczową we śnie, napoje oczyszczające krew, sproszkowane wodorosty odpędzające złe moce. Media, a zwłaszcza internet, pełne są mitów na temat żywności i żywienia, zachęt do jedzenia pączków z buraków, „kotletów” z kaszy manny czy picia kawy z olejem kokosowym.
Czas na porządek w tym śmietniku informacyjnym!
"Czy wiesz, co jesz? Leksykon dobrych zakupów" Katarzyny Bosackiej pomoże odnaleźć się w zalewie opinii i masie produktów, by robić racjonalne, zdrowe i tanie zakupy. Dowiesz się z niego m.in., że olej kokosowy jest gorszy niż smalec, mleko sojowe czy migdałowe nigdy nie zastąpi krowiego, a gluten jest… pyszny i zdrowy.
Poręczna forma: niemal 300 haseł opisujących poszczególne produkty, w alfabetycznym układzie.
Najnowszy stan wiedzy poparty badaniami naukowymi.
Produkty tradycyjne oraz nowości, które dopiero zdobywają polski rynek.W każdym haśle: opis, zalecenia dietetyczne, wskazówki, jak kupować, i ciekawostki.
Weź leksykon na zakupy i wybieraj tylko dobre produkty.
Katarzyna Bosacka, dziennikarka, osobowość telewizyjna i autorka programów "Wiem, co jem, i wiem, co kupuję" od ponad 20 lat tropi oszustwa producentów żywności i namawia konsumentów do wnikliwego studiowania etykiet. Jest niestrudzoną ambasadorką kuchni polskiej, chleba na prawdziwym zakwasie i ogórków kiszonych.
Trzykrotnie otrzymała Kryształowe Pióro – najbardziej prestiżową nagrodę dla najlepszych dziennikarzy naukowych w Polsce. Za najlepszy program poświęcony ochronie konsumentów zdobyła główną nagrodę Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów „Libertas et Auxilium”, za wybitne zasługi na rzecz edukacji ekologicznej i prozdrowotnej – Laur Ekoprzyjaźni, a za propagowanie jedzenia ryb – Srebrną Łuską Pana Karpia. Niezwykle wysiko ceni sobie Telekamerę przyznaną przez fanów programu "Wiem, co jem, i wiem, co kupuję".
Autor: Katarzyna Bosacka
Data premiery: 2019-09-23
Strony: 336
Rodzaj: Książki
Okładka: Miękka
Format: 210x150x25
Polecamy
Sprytne gotowanie
27,81
PLN
Czysty talerz jedz zdrowiej
76,99
PLN
Dzieje łakomstwa i obżarstwa
27,81
PLN
Green food. Zielono znaczy zdrowo
31,19
PLN