Wczytuję dane...
Model: 30876617
Kod producenta: Lauren Chattman
Realizacja zamówienia: 48 godzin
Sprzedanych produktów: 0
EAN: 9788384000458
Wysyłka od: 15.00 PLN
Producent: wydawnictwo rm

Domowy kurs pieczenia chleba: zdrowego, wolnego od konserwantów i pysznego – od chrupiącej skórki aż do ostatniego okruszka
Pieczenie chleba w domu stało się w ostatnich latach godną pochwały modą. Jeśli i ciebie kusi wizja gorącego, pachnącego bochenka wyciąganego z własnego piekarnika, skorzystaj z rad autorki tej popularnej książki. Lauren Chattman proponuje przystępny kurs pieczenia chleba. Dzieli się licznymi przepisami na pieczywo z mąki jasnej i z pełnego przemiału, z ziarnami, pestkami i suszonymi owocami. Zaprasza do zasmakowania w wypiekach różnych narodów: w brioszkach, chałkach, ciabattach, angielskich bułeczkach, polskim chlebie razowym czy pełnoziarnistym naan. 

Poznaj tajniki pieczenia dobrego chleba: 
•    Kup najlepsze składniki, naucz się je właściwie przechowywać i odpowiednio się z nimi obchodzić.
•    Dowiedz się, czym jest zakwas, jak zachowują się drożdże i jak kontrolować fermentację podczas przygotowywania różnego rodzaju pieczywa.
•    Naucz się wyrabiać ciasto chlebowe – ręcznie lub za pomocą robota kuchennego.
•    Odkryj tajemnice ciasta chlebowego: fermentację, wyrabianie, formowanie bochenka, jego wyrastanie i nacinanie.


Autor: Lauren Chattman
Data premiery: 2025-08-06
Strony: 280
Rodzaj: Książki
Okładka: Miękka
Format: 231x163x0
Zalecany przedział wiekowy: +