-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.buchmann
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Kolejna część niezwykle lubianej serii książek Bartka Kieżuna łączących erudycyjne opowieści i osobiste historie z przepysznymi przepisami. Tym razem wielbiciel śródziemnomorskiej kuchni zabiera nas do Chorwacji i jak sam mówi: dzieli się wspomnieniami i opowieściami, które szczególnie ujęły jego serce. Na kartach tej książki spotkacie chorwackich królów, rzymskich cesarzy i osmańskich sułtanów. A na talerzach zobaczycie niezwykłe, smakowite kombinacje, bo w kulinarnym wszechświecie Chorwacji mieszali mniej lub bardziej skutecznie Grecy i Rzymianie, Turcy i Węgrzy, Włosi i Austriacy. A efekt? Jedyny i niepowtarzalny. Przekonajcie się sami.
„Kompetentna wielce i z pasją napisana, a w dodatku pięknie wydana książka — takie rzeczy nie zdarzają się zbyt często.”
Robert Makłowicz
„Już w momencie, kiedy pobieżnie wertowałam tę książkę, wiedziałam, że stanie się moją wierną towarzyszką i będę ją otwierać za każdym razem, kiedy zatęsknię za chorwackimi zapachami, smakami i kolorami. A potem wczytałam się w opowieści Bartka Kieżuna i zrozumiałam, że to o wiele więcej niż książka kulinarna — to także niebanalny reportaż, wciągający esej podróżniczy i przede wszystkim przepiękny hołd dla Chorwacji.”
Aleksandra Wojtaszek, kroatystka
Autor: Bartek Kieżun
Data premiery: 2024-11-13
Strony: 288
Rodzaj: Książki
Okładka: Twarda
Format: 270x210x0
Zalecany przedział wiekowy: +