Wczytuję dane...
Model: 30746731
Kod producenta: Wolff Rebekka
Realizacja zamówienia: 24 godzin
Sprzedanych produktów: 0
EAN: 9788382440515
Wysyłka od: 15.00 PLN
Producent: graf-ika

Podręcznik dla każdego żydowskiego domu, zawierający najrozmaitsze sposoby gotowania i pieczenia, z szczegółowym jadłospisem i wskazówkami do urządzenia i prowadzenia religijnego, żydowskiego gospodarstwa. Wznowienie na podstawie dwunastego wydania oryginału z 1904 roku. Kolejna książka kucharska Rebekki Wolff, dla wszystkich, którzy pragną zdrowe, gospodarskie jedzenie połączyć z pewną oszczędnością i prowadzić żydowski dom. Autorka książkę kierowała do młodych dziewcząt, które nie miały sposobności nauczyć się prowadzenia gospodarstwa, a dzięki temu dziełku nauczą się wszystkiego, co dobra gospodyni powinna umieć w każdej porze roku. I tak opisane są tu przygotowania do różnych obrzędów religijnych i świąt, o koszerowaniu mięsa i drobiu, sposoby przechowywania pożywienia oraz 680 przepisów na wszelakie potrawy.

Autor: Wolff Rebekka
Data premiery: 2022-03-14
Strony: 294
Rodzaj: Książki
Okładka: Twarda
Format: 207x147x24