-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.znak koncept
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
FARINA – KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
Kuchnię śródziemnomorską można opisać za pomocą zaledwie kilku słów.
Mąka, wino, ryba i oliwa – składniki najlepszej jakości, z których wyczarujesz niezwykłe bogactwo smaków, zapachów i feerię barw.
Dzięki tej książce dowiesz się, jak produkty tak proste, że aż wysublimowane, tworzą pomost między cucina povera a couisine gourmound, między włoską trattorią zarządzaną niepodzielnie przez charyzmatyczną włoską mammę a restauracjami prowadzonymi przez wielkich szefów kuchni wykształconych w słynnej Le Cordon Bleu, między lazurowym morzem a rozgrzanym w słońcu gajem oliwnym.
Monika Turasiewicz i Bartek Kieżun zabiorą cię w śródziemnomorską podróż i zaproszą na wystawną ucztę. Skosztujesz potraw, których smaku nie da się zapomnieć. Zachwycą cię:
·cappuccino kalafiorowe z truflą,
·ravioli z jagnięcym ragù,
·krem z kalarepki z pesto z młodego szczawiu,
·chrupiące kwiaty cukinii z salsą z pomidorów i awokado,
·chłodnik z szyjkami raków,
·krewetki w miodzie z chili
·homar à la thermidor,
·wątróbka drobiowa z pomidorami, wiśniówką i szałwią,
·lawendowa panna cotta.
Z proponowanych trzynastu menu stwórz niezapomniane przyjęcie, zadziw znajomych i rozpieść nawet najbardziej wymagające podniebienia. Poznaj zasady idealnego wine pairingu i dobierz wino, które dopełni twoją ucztę.
Pozwól sobie na śródziemnomorską podróż i kulinarny luksus
Autor: Bartłomiej Kieżun,Monika Turasiewicz
Data premiery: 2022-09-07
Strony: 288
Rodzaj: Książki
Okładka: Twarda
Format: 250x205x0