Wczytuję dane...
Model: 30817247
Kod producenta: Mireille Gayet
Realizacja zamówienia: 24 godzin
Sprzedanych produktów: 0
EAN: 9788365852236
Wysyłka od: 11.50 PLN
Producent: zielone wydawnictwo

 Sztuki stosowania kwiatów w kuchni nie traktuje się już jak wiedzy tajemnej.
Kuchnia kwiatowa zadowala zmysły smaku i wzroku. Jest także interesująca
ze względu na właściwości odżywcze.
Kwiaty jadalne dostarczają witaminę C (ogórecznik, nasturcja, kwiat szczypiorku), witaminę D (nasturcja), witaminę A (kwiaty cukinii), witaminę E(róża, lawenda), potas (chryzantema, goździk), żelazo (ogórecznik), wapń (ketmia), fitozwiązki (nagietek, fiołek, mniszek lekarski, róża).
Niezależnie od właściwości odżywczych kwiaty stosujemy głównie ze względu na ich piękno, świeżość i oryginalność dla przyjemności.
Gdy kwiaty pojawiają się na stole, wprowadzają element nowości, zaciekawienia i
przekierowują uwagę biesiadników na siebie. Warto zatem choć trochę poznać historię
kwiatów. Skąd pochodzą? Kiedy powstały i kto je przywiózł do naszego regionu? Do
czego najpierw używano kwiatów? Jak je stosowano?


Autor: Mireille Gayet
Data premiery: 2020-07-14
Strony: 352
Rodzaj: Książki
Okładka: Twarda
Format: 245x175x24
Zalecany przedział wiekowy: +